• Mandag - torsdag 8:00 - 16:00
  • Fredag 8:00 - 15:00
  • Alle hverdage 8:00 – 15:00
Behandlinger

Kroner og broer

Kroner

Hvis du har en tand der har defekt, som ikke længere er forsvarlig eller mulig at reparere med en fyldning, anbefaler man en krone. Kroner vil gøre tanden mere holdbar og sikre at tanden ikke knækker.

Kroner kan fremstilles i guld, rent porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn (metalkeramisk). Guldkroner er stærkest og vil være en god løsning til kindtænder. Dog er nu om dage udviklet så stærke porcelæn kroner at de også kan bruges til kindtænder.

Er din tand rodbehandlet og mangler meget af tanden, kan det være nødvendigt at fremstille en opbygning, der sidder fast i roden med en stift. Kronen kan så sættes fast på opbygningen.

Broer

Mistede tænder kan som regel erstattes af en bro eller implantat. Der er dog grænser for, hvor mange tænder en bro kan erstatte. En lang bro kræver gode nabo tænder til at bære den. Broer fremstilles, ligesom kroner i guld, porcelæn eller metalkeramik. Spørg din tandlæge for at finde den bedste løsning for dig.

En krone eller bro kan gå løs. Hvis ellers alt er i orden, kan den cementeres fast igen. Der er risiko for at en tand der er blevet behandlet med en krone eller støtter en bro, senere skal rodbehandles. Det skyldes, at nerven i tanden dør, hvilket kan ske på grund af slibningen, og dels fordi tænder der får kroner på, ofte allerede er dårlige.

Ring eller mail til os Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at bestille en tid, har spørgsmål eller ønsker yderligere information om vores behandlinger 97 95 10 40 info@sydthytand.dk